ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΙΣΑΗΛΙΔΗΣ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΙΔΑΚΤΩΡ ΣΕΙΣΜΟΛΟΓΙΑΣ
ΤΜΗΜΑ ΓΕΩΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΓΕΩΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Τομέας Γεωφυσικής - Γεωθερμίας
Πανεπιστήμιο Αθηνών
Πανεπιστημιούπολη, Ζωγράφου
157 84, Ελλάδα

Τηλ: +30-210-7274953
Email: jmisail@geol.uoa.gr


ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ


Μάρτιος 2011 - σήμερα
Υποψήφιος Διδάκτορας σεισμολογίας στο Τμήμα Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Νοέμβριος 2006 - Νοέμβριος 2009

Μεταπτυχιακό Δίπλωμα ειδίκευσης στην Γεωφυσική - Σεισμολογία από το Τμήμα Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Απρίλιος 2006 - Νοέμβριος 2006

Πιστοποιητικό επιμόρφωσης με γνωστικό αντικείμενο «Πρόληψη-Διαχείριση Φυσικών & Τεχνολογικών Καταστροφών»  από το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Οκτώβριος 2000 - Δεκέμβριος 2005

Επιτυχής περάτωση σπουδών και απόκτηση του τίτλου του ΓΕΩΓΡΑΦΟΥ από το ΤΜΗΜΑ ΓΕΩΓΡΑΦΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ

Ιούνιος 2000

Αποφοίτηση από το 1ο Ενιαίο Λύκειο Αλεξανδρούπολης


ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ


Οκτώβριος 2002

 

Παρακολούθηση Συνεδρίου «6ο Πανελλήνιο Γεωγραφικό Συνέδριο της Ελληνικής Γεωγραφικής Εταιρίας» στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Οκτώβριος 2004

 

Παρακολούθηση Συνεδρίου «7ο Πανελλήνιο Γεωγραφικό Συνέδριο της Ελληνικής Γεωγραφικής Εταιρίας» στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Οκτώβριος 2004

Παρακολούθηση Συνεδρίου «Γεωγραφικές Σπουδές και Επαγγελματικές Προοπτικές Στη Σύγχρονη Ελλάδα» στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

Νοέμβριος 2004

Εκπαιδευτικό Σεμινάριο - Παρουσίαση των Λογισμικών ArcGIS (ArcInfo - ArcView) της ESRI στο Ξενοδοχείο Holiday Inn.

Νοέμβριος 2004

Παρακολούθηση Σεμιναρίου «14η Πανελλαδική Συνάντηση Χρηστών GIS» της εταιρίας MARATHON DATA SYSTEM.

Απρίλιος 2007

Παρακολούθηση Ημερίδας με θέμα «Αντισεισμική προστασία μνημείων» που διοργάνωσε το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας.

Μάιος 2007

Παρακολούθηση Συνεδρίου «11ου Διεθνούς Συνεδρίου της Ελληνικής Γεωλογικής Εταιρίας "Γεωπεριβάλλον:χθές,σήμερα και αύριο"» στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Οκτώβριος 2007

Παρακολούθηση Συνεδρίου «8ο Πανελλήνιο Γεωγραφικό Συνέδριο της Ελληνικής Γεωγραφικής Εταιρίας» στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Νοέμβριος 2007

Παρακολούθηση Σεμιναρίου «17η Πανελλαδική Συνάντηση Χρηστών GIS» της εταιρίας MARATHON DATA SYSTEM.

Νοέμβριος 2008

Παρακολούθηση ημερίδας με θέμα «Σεισμός, Περιβάλλον και Φυσικές Καταστροφές» στο Άστρος Αρκαδίας, σε συνεργασία με το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, την Αναπτυξιακή Εταιρεία Πάρνωνα και το Φορέα Διαχείρισης Όρους Πάρνωνα και Υγρότοπου Μουστού

Φεβρουάριος 2009

Παρακολούθηση διημερίδας με θέμα «Στρατηγικές για την αντισεισμική προστασία των μνημείων» σε συνεργασία του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Πρόγνωσης σεισμών του Συμβουλίου της Ευρώπης και του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας. 


ΕΡΕΥΝΑ

Σεπτέμβριος 2003 - Φεβρουάριος 2004

 

Συμμετοχή στα πλαίσια εργασίας για το μάθημα «Διάλεξη» με θέμα «Ψηφιακή βάση γεωγραφικών δεδομένων πυρκαγιών: Η περίπτωση της Λέσβου το έτος 2003» στο ερευνητικό εργαστήριο «Πρόληψης Πυρκαγιών» του Τμήματος Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου με υπεύθυνο καθηγητή τον κ. Καλαμποκίδη Κ. Επίκουρο καθηγητή του τμήματος Γεωγραφίας.

Σεπτέμβριος 2008 - Δεκέμβριος 2008

Υλοποίηση και παρουσίαση, στην 73η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (Σεπτέμβριος 2008)  και στο Ζάππειο Μέγαρο (Δεκέμβριος 2008), του προγράμματος «Σεισμο-παιδεία, παίζω και πειραματίζομαι με τους σεισμούς» στα πλαίσια της Εβδομάδας Έρευνας και Τεχνολογίας που διοργανώθηκε υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας του Υπουργείου Ανάπτυξης.

 

ΕΡΕΥΝΑ ΠΕΔΙΟΥ

Ιούνιος 2008

 

 

Εργασία υπαίθρου για την παρακολούθηση της μετασεισμικής ακολουθίας, μακροσεισμικές μελέτες και εγκατάσταση τοπικού δικτύου επιταχυνσιογράφων στην ευρύτερη περιοχή της Λίμνης Πηνειού στη Δυτική Πελοπόννησο (Σεισμός Ανδραβίδας 8ης Ιουνίου 2008).

Μάιος 2009

Εργασία υπαίθρου στη Γεωμορφολογία και στην Τεκτονική με τίτλο «Failles vivantes - Living faults - "Ζωντανά" ρήγματα» όπου έλαβε χώρα στην Πελοπόννησο και στην Κεντρική Ελλάδα σε συνεργασία του Γαλλικού Πανεπιστημίου των Παρισίων, του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών και του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

 

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Δεκέμβριος 2010

 

Χαρτογράφηση των σεισμολογικών πληροφοριών στην Ελλάδα από το 19ο αιώνα   μέχρι σήμερα. 11ο Εθνικό Συνέδριο Χαρτογραφίας, «Η Χαρτογραφία του Ελληνικού Κράτους»

Οκτώβριος 2005
Επίδραση των επιφανειακών γεωλογικών συνθηκών και της τοπογραφίας στην αναμενόμενη κατανομή μακροσεισμικών εντάσεων της Πελοποννήσου με την χρήση Γεωγραφικών Συστημάτων Πληροφοριών. Βιβλιοθήκη Θετικών επιστημών, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

 

 

Δημοσίευση Πτυχιακής Εργασίας στο πεδίο της Φυσικής Γεωγραφίας με θέμα «ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠΟ ΦΥΣΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΕΒΡΟΥ»


ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ

Ιούνιος - Αύγουστος 2002

 

Πρακτική άσκηση στη Διεύθυνση Τοπογραφίας της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ροδόπης-Έβρου με απασχόληση σε θέματα τοπογραφίας, Γεωγραφικά Συστήματα Πληροφοριών-Αποτυπώσεις, Προγράμματα Τοπογραφίας VERM-Αναδασμός.

Μάρτιος 2005 - 
Οκτώβριος 2006

 

Ιδιωτικός υπάλληλος σε αλυσίδα καταστημάτων internet cafe του Ομίλου InSpot A.Ε ως τεχνικός υπάλληλος πάνω στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές

Οκτώβριος 2007 - 
σήμερα

 

Διδασκαλία των εργαστηριακών μαθημάτων «Μακροσεισμική» και «Τεκτονική Λιθοσφαιρικών Πλακών και Σεισμολογία Ελλάδος»

Απρίλιος 2008 - 
σήμερα
Ερευνητικό προσωπικό στο κέντρο «ΣΕΙΣΜΟΠΟΛΙΣ» με κύρια δραστηριότητα την εκπαίδευση, διδασκαλία και συντονισμό των εργαζόμενων με σκοπό την απόκτηση τεχνογνωσίας του κέντρου.

Μάρτιος 2011 - 
Οκτώβριος 2011
Ερευνητικό προσωπικό στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού προγράμματος "SHARE" με κύρια δραστηριότητα την Έρευνα και ανάπτυξη σεισμολογικών δικτύων με χρήση Γεωγραφικών Συστημάτων Πληροφοριών.

 

ΕΝΑΣΧΟΛΗΣΗ ΜΕ ΤΑ ΚΟΙΝΑ

Ακαδ. Έτος 2003 - 2004

 

Εκπρόσωπος του Φοιτητικού Συλλόγου του Τμήματος Γεωγραφίας στη Σύγκλητο του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Ακαδ. Έτος 2004 - 2005

 

 

Εκπρόσωπος του Φοιτητικού Συλλόγου του Τμήματος Γεωγραφίας στη Σύγκλητο του Πανεπιστημίου Αιγαίου και συμμετοχή στην Επιτροπή Ασύλου ως τακτικός μέλος και συμμετοχή ως εκπρόσωπος των προπτυχιακών φοιτητών στην επιτροπή Ανάπτυξης του Ιδρύματος καθώς και στην Επιτροπή Αυτοαξιολόγησης.

ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ

  • Αγγλικά: Πολύ καλή γνώση


ΧΡΗΣΗ Η/Υ

  • Απόκτηση πιστοποίησης γνώσης Πληροφορικής και  Χειρισμού Ηλεκτρονικών Υπολογιστών.

  • Άριστη γνώση των Λειτουργικών Συστημάτων της σειράς των Microsoft WINDOWS

  • Άριστη γνώση των λογισμικών Microsoft Office (Excel, Word, PowerPoint, Access)

  • Άριστη γνώση των πακέτων Λογισμικού ArcGIS, Map Info Professional

  • Πολύ καλή γνώση των πακέτων λογισμικού SPLUS 2000, VERM, AutoCaD, Surfer 8.0, MAT-LAB. 


ΠΡΟΣΘΕΤΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

  • Άδεια οδήγησης αυτοκινήτου (Β' κατηγορίας)
  • Άδεια οδήγησης μοτοσικλέτας (Α' κατηγορίας)
  • Μελετητικό πτυχίο κατηγορίας 27, τάξης Α
  • Στρατιωτικές υποχρεώσεις εκπληρωμένες (Νοέμβριος 2009 - Αύγουστος 2010)

 

επιστροφή